پودینگ کاراملی از جمله دسرهای محبوب و خوشمزه است که طعم بینظیری دارد و برای مهمانیها یک انتخاب عالی محسوب میشود. این دسر در بین همه سنین طرفدار دارد و به عنوان یک دسر راحت و سریع در خانه قابل تهیه است. به کمک چند ماده ساده، شما میتوانید پودینگ کاراملی خانگی درست کنید. در این مقاله، طرز تهیه پودینگ کاراملی به صورت کامل و مرحله به مرحله، همراه نکات و ترفندهای تکمیلی را برای شما توضیح خواهیم داد.
در جدول زیر مواد لازم برای تهیه پودینگ کاراملی نوشته شده است.
عنوان | مقدار |
شکر | ۱۰۰ گرم |
آب | ۲ قاشق غذاخوری |
شیر | ۵۰۰ میلیلیتر |
شکر | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
نشاسته | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری (اختیاری) |
برای تهیه کارامل یک قابلمه کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر و آب را در آن بریزید. اجازه دهید این ترکیب بجوشد و سپس حرارت را کم کنید. حالا شکر به را آرامی ذوب کنید تا رنگ طلایی بگیرد. ۵ تا ۷ دقیقه با حرارت کم صبر کنید. زمانی که کارامل به رنگ دلخواه رسید، آن را به سرعت در قالب مورد نظر بریزید، به طوری که تا سطح قالب پوشیده شود. در این مرحله، مراقب باشید زیرا کارامل داغ است.
حالا برای تهیه خود پودینگ، در یک کاسه بزرگ، تخممرغها و شکر را با همزن بزنید تا رنگ آن روشن و کرمی شکل شود. نشاسته ذرت را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود. در یک قابلمه دیگر، شیر را روی حرارت ملایم گرم کنید، اما نباید بجوشد و تنها باید گرم شود. پس از اینکه شیر گرم شد، کمکم آن را به مخلوط تخممرغ و شکر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. در این مرحله، ترکیب را به قابلمه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرامآرام مواد را هم بزنید تا پودینگ غلیظ شود. برای این کار حدودا پنج دقیقه زمان نیاز دارید. بعد از غلیظ شدن مواد، عصاره وانیل را اضافه کرده و مخلوط را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله، پودینگ را به آرامی روی کارامل بریزید و قالب را چند بار آرام تکان دهید تا هوا خارج شود. در قدم بعدی، آن را با سلفون پوشانده و حداقل ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا پودینگ کاملاً سفت شود. پس از اینکه پودینگ سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید. برای راحتتر خارج کردن پودینگ، دور لبههای قالب را با چاقو از ظرف جدا کنید. سپس با دقت پودینگ را برگردانید تا لایهی کارامل روی آن قرار گیرد. اکنون میتوانید آن را سرو کنید و به اندازههای دلخواه برش دهید.
پودینگها را هم میتوان به صورت تکرنگ و هم به صورت دورنگ تهیه کرد که مدل دو رنگ آن برای سرو در مهمانیهای شما جذابتر خواهد بود.
عنوان | مقدار |
شکر | ۱۰۰ گرم |
آب | ۴ قاشق غذاخوری |
شیر | ۶۰۰ میلیلیتر |
شکر | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
نشاسته | ۴ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری (اختیاری) |
پودر کاکائو یا شکلات آب شده | به مقدار لازم |
۱۳۳,۶۰۰
۱۱۳,۵۰۰ تومان
در قدم اول کارامل را درست کنید. در یک قابلمه کوچک، شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا شکر حل شود و سپس اجازه دهید تا ترکیب بدون هم زدن به جوش بیاید. هنگامی که شکر طلایی رنگ شد، خیلی سریع آن را در ته قالب دسر بریزید و به آرامی قالب را بچرخانید تا کارامل روی سطح پخش شود. سپس اجازه دهید خنک و سفت شود.
حالا نوبت تهیه پودینگ وانیلی است. در یک کاسه، ۲ تخممرغ را با نصف شکر و نشاسته ذرت خوب هم بزنید. در یک قابلمه دیگر، نصف شیر را گرم کنید، البته همانطور که قبلا گفتیم، آن را نجوشانید. شیر گرم شده را به آرامی به تخممرغ اضافه کنید و هم بزنید. سپس این ترکیب را به قابلمه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید و تا حدی هم بزنید که غلیظ شود. حالا عصاره وانیل را اضافه کنید و ترکیب را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله، این مخلوط را به آرامی روی کارامل در قالب بریزید و اجازه دهید خنک شود. در قدم بعدی، سراغ تهیه پودینگ شکلاتی بروید. مشابه مراحل طرز تهیه پودینگ وانیلی، در یک کاسه ۲ تخممرغ دیگر را با نصف شکر، نشاسته و پودر کاکائو مخلوط کنید. شیر را در یک قابلمه گرم کنید و حواستان باشد که نجوشد. سپس آن را به مخلوط تخممرغ اضافه کرده و خوب هم بزنید.
حالا این ترکیب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن، آن را به آرامی روی لایه وانیلی در قالب بریزید. در قدم بعدی، به مرحله سرو میرسیم. قالب را برای حداقل ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر خود را بگیرد و سفت شود. پس از سفت شدن، دسر را با احتیاط از قالب خارج کرده و به اندازه دلخواه برش بزنید یا به صورت کامل سرو کنید. در مرحله سرو میتوانید از میوههای تازه و یا شکلات برای تزئین استفاده کنید. در صورت تمایل برای درست کردن دسر دورنگ، مقدار وانیل، شکر و کاکائو را مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید.
درست کردن پودینگ کاراملی میتواند یک تجربه لذتبخش باشد. به شرطی که به برخی نکات مهم توجه کنیم.
نتیجهگیری؛ در این مطلب با طرز تهیه پودینگ کاراملی آشنا شدیم و نکاتی هم برای درست کردن پودینگ دو رنگ یاد گرفتیم. با رعایت ترفندهایی که گفتیم میتوانید یک دسر خوشمزه برای جمعهای دوستانه و خانوادگی یا مهمانیهای خود درست کنید.
سوالات متداول
برای پودینگ کاراملی به چه مواد اولیه نیاز داریم؟
آرد، شکر، شیر، وانیل، تخم مرغ، آب و نشاسته مواد اولیه تهیه پودینگ کاراملی هستند.
دسر پودینگ کاراملی را به چند روش میتوان تهیه کرد؟
پودینگ کاراملی را میتوان به صورت تکرنگ یا دورنگ تهیه کرد.
آیا برای درست کردن این دسر شیر را باید بجوشانیم؟
خیر. برای تهیه پودینگ کاراملی تنها لازم است شیر گرم شود.